Pages

Subscribe:

30 Ekim 2015 Cuma

Dideral

Dideral nasıl kullanılır ?

Etken maddesi propranolol hidroklorür olan Dideral, genellikle kalp rahatsızlığı olan hastalarda kullanılmasına rağmen farklı sorunların tedavisinde de tercih edilmektedir.Dideral kullananlar genellikle migren, yüksek tansiyon, troid, anksiyete, iyi huylu böbrek üstü tümürü ve kalp ritim bozukluğu gibi şikayetleri olan insanlardır. Kalp damarlarının tıkanması sonucu göğüste oluşan sancının geçmesine büyük oranda yardım sağlar. Bir tablet 40 mg’dır ve boyar madde olarak Ponceau 4R içerir. Doktor reçetesi olmadan alınmaması ve bilinçsizce kullanılmaması gerekir.
Propranolol, oral olarak alındığında vücut içinde tamamen emilir. Ancak %25’i sistemik dolaşıma dahil olur;1-4 saatlik süre içinde tesirlidir. Yemekle birlikte (özellikle proteinlerle) alınırsa, aç karnına alınan ilaca göre daha hızlı etki eder. İlacın etki maddesine karşı alerjiniz olup- olmadığını test etmeniz gerekmektedir. Aksi halde ciddi reaksiyonlarla karşılaşabilirsiniz. Ameliyat öncesi bu ilacın kesilmesi icap edebilir; bu yüzden müdahale öncesi doktorun bilgilendirilmesi önemlidir. Dideral kullananlar ilacı farklı amaçlar doğrultusunda almaktadır ve memnuniyet durumları değişebilmektedir. Bulantı ve vücutta hissizleşme görülebildiği gibi bağımlılık yaptığını ifade eden kullanıcılar da bulunmaktadır. Troid hormonunun aşırı boyutlara ulaşması durumunda ve migren tedavisinde yaygın olarak kullanılan ilaç, kalp ve dolaşım sistemini düzenleyici bir etkiye sahiptir. Toplardamar ve atardamar üzerindeki kan akışını idame etme başarısından dolayı doktorlar tarafından fazlaca tercih edilmektedir. Ayrıca anksiyete hastalarında kaygının neden olduğu kalp ritim hızlanmasını yatıştırmak için ve kalp krizi sonrası koruyucu özelliği gösterdiği için kullanılır.
Çarpıntısı olduğu için Dideral kullananlar her çarpıntıda ilaç kullanmamaya dikkat ettiklerini, ilacın bir süre sonra bağımlılık yaptığını söylüyorlar. Bazı hastalar ise taşikardi için uygun bir ilaç olduğunu belirtiyor ancak baş dönmesi yaptığından şikayetçiler. İlacın olası etkileri arasında karın ağrısı, dudak ve boğazda şişlik, nefes alma güçlüğü çekmek bulunmaktadır. Sorun yaşadığınızda doktorunuza başvurmada geç kalmayınız.
kaynak:http://gitarakorlaritim.blogspot.com.tr/2015/10/dideral-nasl-kullanlr.html

0 yorum:

Yorum Gönder